Det gule slusehus

Ny
Amager Vest

Karina: Smukt, historisk og et vartegn for indgang til Sydhavnen. Ses fra havnen og vejen og langt væk. I det hele taget bør hele slusen, Sluseholmen, Fiskerihavnen og Stejlepladsen og alle tilstødende områder fredes. Inklusive Fælleden, Nokken, osv. Der bygget rigeligt i området!

Anne: Begrundelse for nominering Hvis udfyldt):  Sluseanlæggets funktionærbolig og maskinmesterhus. Opført i 1903-04 med Axel Erhardt Petersen og Vilhelm Dahlerup som arkitekter. De fine, gamle bygninger udgør sammen med Bådklubben Valby og de omkringliggende husbåde en charmerende kontrast til Sluseholmens moderne byggeri ,og det gule ’slot’ lyser smukt op til glæde for alle, der bevæger sig til lands eller vands i denne ende af havnen.

Kongens Enghave Lokaludvalg: Den gamle og smukke gule slusebygning med sit røde tegltag og grønne tagspir og tårn blev bygget i 1901-1903. Bygningen og Slusen er en del havnens særpræg, da man som en af de ganske få havnebyer har indsejling i begge ender af havnen. Slusebygningen og den stadig fungerende sluse er en af de to sidste rester, der viser områdets historie som industrihavn og det gamle havnemiljø i Sydhavnen. I det hele taget bør hele slusen, Sluseholmen, Fiskerihavnen og Stejlepladsen og alle tilstødende områder fredes. Inklusive Fælleden, Nokken, osv. Der bygget rigeligt i området!

Del med