Byens Sjæl

Nomineringsperioden er slut. Tak for alle nomineringerne og for at gøre os klogere på, hvad der giver byen sjæl.

I Københavns Kommune kunne vi rigtig godt tænke os at blive klogere på, hvad der gør København unik. Derfor har du i perioden 5. maj – 23. juni 2022 mulighed for at nominere Københavns oversete bygningsarv. Det er bygninger, som man måske umiddelbart ikke lægger mærke til, men som alligevel fortæller noget særligt om København.  Bygninger der med andre ord afspejler byens sjæl.

Her på hjemmesiden byensjael.kk.dk kan alle nominere en bygning. For at dit forslag kan komme i betragtning, skal det leve op til følgende kriterier:

  • Kun bygninger kan nomineres
  • Bygningen skal være beliggende i Københavns Kommune
  • Du skal skrive en begrundelse for nomineringen (maks. 400 tegn)
  • Du skal vedhæfte et billede af bygningen, som du selv har taget

Du vil også blive bedt om at angive dit fornavn, efternavn og din e-mailadresse. Dine kontaktoplysninger er til internt brug og bliver ikke vist på hjemmesiden. Det er kun dit fornavn, som vil fremgå offentligt på hjemmesiden.

Nedenfor kan du sende dit forslag samt læse mere om, hvad vi bruger dit forslag til. 

Læs mere om:

Vis alle

Sådan behandler vi dit forslag

Når vi har modtaget dit forslag, vurderer vi først, om den ligger indenfor rammerne af projektet Byens Sjæl. Det vil sige, at der skal være tale om en bygning beliggende i København, som ikke allerede er udpeget som fredet eller bevaringsværdig. Herefter lægger vi din nominering på hjemmesiden indenfor 5 hverdage, så andre københavnere kan se og ’like’ din nominerede bygning. 

Forslaget skal indeholde: 

  • adressen på bygningen
  • eventuelt titel på bygningen
  • skriftlig begrundelse på maks. 400 tegn
  • et billede du selv har taget
  • fornavn, efternavn og E-mailadresse. Kun dit fornavn vil fremgå på siden 

Hvad sker der med mit forslag bagefter?

Hvis dit forslag ligger indenfor projektet Byens Sjæl, lægger vi nomineringen på hjemmesiden, så andre københavnere kan se og 'like' den. Herefter vil et dommerpanel gennemgå de indsendte forslag og udvælge 5-10 bygninger i hver af Københavns 12 bydele.

Dommerpanelets udvalgte bygninger vil blive fremlagt til politisk behandling med henblik på forventeligt at indstille de 5-10 bygninger i hver bydel som bevaringsværdige. Hvis Borgerrepræsentationen godkender dette, vil bygningerne i fremtiden være bedre sikret mod nedrivning eller anden transformation.

Du kan læse mere om projektet her

 

Hvad hvis den bygning jeg vil nominere allerede ligger på siden?

Hvis den bygning du synes bedst repræsenterer byens sjæl allerede fremgår på hjemmesiden, kan du 'like' nomineringen. Såfremt at du stadig ønsker at sende din begrundelse for nomineringen, så kan du sende os dit forslag alligevel. Herefter vil vi lægge din begrundelse op på hjemmesiden som supplerende begrundelse. 

Hvis du fortryder

Hvis du fortryder, at du har skrevet til os, kan du få dit indlæg slettet ved at kontakte os. Kontaktinformationerne finder du nederst på siden.