Englandsvej 25

Ny
Amager Vest

Christian: Huset ”Anes Minde” på Englandsvej 25 er sidste rest af den gamle Sundbyvester landsby. Det nuværende hus blev bygget i 1867 – men der været huse her fra begyndelsen af 1800-tallet eller før endnu. Byggestilen er typisk for husene på det, der tidligere hed Kirkevej (i dag Englandsvej). De er alle væk i dag. ”Anes Minde” er et vigtigt vidnesbyrd om, hvordan Amager så ud, og bør derfor bevares.  

Jonna: Den lille, mere end 150 år gamle bygning fortæller ikke kun om sundbyernes tidligere udseende, hvor området var præget af bygninger af samme størrelse og stil. Den minder også sammen med sin høje nabo og skalaspringet i randbebyggelsen om, hvordan byerne er vokset sammen – at der altid ligger en historie bag byens udvikling. Her træder historien frem i lyset og byens sjæl bliver synlig.

Anne: Huset, grunden og placeringen af Englandsvej 25, får mig altid til at stoppe op. Det er på en måde et varetegn for Amagers historie og nutid, hvor kontrasterne mødes. Det simple, pudsige lille hus der ligger op ad det pompøse Eberts villaby, den høje bygning til venstre og den store vej foran, det hele omkranses og mødes i de fælles grønne omgivelser. 

Del med