Herolds varehus

Ny
Amager Øst

Bjarne: Ingen tvivl om, et af de få tilbageværende ikoniske steder i København er Øresundsvej 21, hvor Herolds varehus har haft adressen siden 1923 altså i 2023 ville butikken havde haft 100års jubilæum. Butiksfacaden burde som minimum bevares på samme måde som Stjerne radio i Istedgade nr. 29 idet bygningen på Øresundsvej har større historisk værdi. Baghuset er også interessante da der ikke længere findes denne type bolig. Butikken bør naturligvis flyttes tilbage som museum.

Yvonne: En bevaringsværdig bygning med gård og læger. Har været forret indtil 2021. Og alle Amagerkaner kender bygningen. Noget af det sidste gamle huse der er tilbage. 

Bettina: Dette er en skøn gammel bygning, der minder eftertiden om, hvordan en butik så ud engang på Amager. Jeg bor selv på Islands Brygge, hvor der stort intet er bevaret af den gamle industri og det er synd og skam. Jeg kan ikke længere genkende bydelen. Syntes, at det er vigtigt at bevare de enkelte bydeles karakteristika og her er Herolds Varehus unikt for den gamle del af Amager som det står i dag.

Nanette: Det er et varehus med kæmpe sjæl. Både mine børn (8-20år, jeg selv, mine forældre (77år) og mine bedste forældre har handlet alt  fra julepynt til sjove gimmicks her. Kan huske min morfar fortalte at de havde ting til salg man aldrig før havde set dengang han var ung.

Anne Marie: Noget af min barndom super hyggelig og flot bygning.

Anne: Det er karakteristisk for Amager og et hus med meget lokalhistorie, og vi bør værne om de lave, hyggelige gamle huse, som et efter et forsvinder til fordel for de grimme boligbyggerier uden sjæl.

Del med