Inspiration

Her får du et overblik over spændende events og podcasts, som du kan lade dig inspirere af, inden du sender dit forslag.

Her på siden kan du finde inspiration, inden du sender dit eget forslag til en bygning, som du mener giver byen sjæl. 

Du kan for eksempel lade dig inspirere af videoen nederst på siden, der viser et lille udsnit af Københavns mange bygninger, eller lytte til en række podcasts med samtaler om København. Du har også mulighed for deltage i tre spændende events med temaet Samtaler med sjæl og Byens Billedbankosom finder sted ude i byen.

Læs meget mere om både events og podcast nedenfor. 

EVENTS: Samtaler med sjæl og Byens Billedbanko

Du inviteres til billedbanko og en afslappet, inspirerende og anderledes samtale om Københavns sjæl sammen med en række spændende gæster. 

Du har mulighed for at deltage i tre spændende events i henholdsvis Ukirke på Vesterbro, Ingolfs kaffebar på Amager og Teglskægget i Valby. Arrangementerne er gratis og åbent for alle.

Tirsdag d. 24. maj kl. 19.00 - Ukirke, Vesterbro 

Til eventet kan du blandt andre møde Therese Møller, ungdomspræst i Ukirke og Rikke Rohr, arkitekt, direktør i demokratiskolen og medlem af dommerpanelet for Byens Sjæl. Sammen skal de gøre os klogere på, om en by kan have en sjæl, og hvad der egentlig er Københavns kerne.

Tilmeld dig her: Samtale om Byens Sjæl - med Byens Billedbanko i Ukirke | Facebook

Torsdag d. 2. juni kl. 16:30 - Ingolfs kaffebar, Amager

Til eventet kan du blandt andre møde forfatter Søren Ulrik Thomsen, KABs byggedirektør Rasmus Jessing og indehaver af Ingolfs kaffebar Malene Botoft. Sammen undersøger de, om der er oversete og skjulte bygninger i byen, som vi skal passe bedre på.

Tilmeld dig her: Samtale om Byens Sjæl - med Byens Billedbanko på Ingolfs Kaffebar | Facebook

Torsdag d. 9. juni kl. 16:30 - Teglskægget, Valby

Til eventet kan du blandt andre møde Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen, medforfatteren til bestselleren og bodegabiblen ’Stamsteder’, Anders Højbjerg Kamp, og initiativtageren til bl.a. Folkehuset Absalon, Lennart Lajboschitz. Sammen undersøger de, om der er oversete og skjulte bygninger i byen, som vi skal passe bedre på.

Tilmeld dig her: Samtale om Byens Sjæl - med Byens Billedbanko på Teglskægget | Facebook

Læs mere her:

Vis alle

Samtaler med sjæl og Byens Billedbanko

Har København en sjæl - og hvordan passer vi i så fald på den? Det vil vi gerne undersøge sammen med dig; kom til Samtale om Byens Sjæl og Byens Billedbanko på tre spændende lokationer ude i byen.

Tirsdag d. 24. maj kl. 19.00 - Ukirke, Vesterbro 

Program:

19.00:

Velkommen til Ukirke & Byens Sjæl v. Anna Harpsøe Clausen formidler og seniorrådgiver v. BARK rådgivning og Center for Byudvikling ved Københavns Kommune

19.05:

Samtale med Sjæl mellem Therese Møller, ungdomspræst og Rikke Rohr, arkitekt, direktør i demokratiskolen og medlem af Byens Sjæl dommerpanel

19.30:

Byens Sjæl Billedbanko. Opråb af nomineringer v. Therese og Rikke

20.30:

Tak for i aften

Adresse:

uKirke / Gethsemane Kirke

Dannebrogsgade 53, 1660 København

Torsdag d. 2. juni kl. 16:30 - Ingolfs kaffebar, Amager

Program: 

16.30:

Velkommen, intro til Byens Sjæl og aftenens program v. Center for Byudvikling ved Københavns Kommune og Anna Harpsøe Clausen formidler og seniorrådgiver v. BARK rådgivning

16.40:             

Samtale med Sjæl mellem Søren Ulrik Thomsen, Rasmus Jessing og Malene Botoft

17.10:           

Byens Sjæl Billedbanko v. Søren Ulrik Thomsen, Rasmus Jessing og Malene Botoft

18.00:

Tak for nu

Adresse: 

Ingolfs Kaffebar

Ingolfs Allé 3, 2300 København

Torsdag d. 9. juni kl. 16:30 - Teglskægget, Valby

Program: 16.30            

Velkommen, intro til Byens Sjæl og aftenens program v. Center for Byudvikling ved Københavns Kommune og Anna Harpsøe Clausen formidler og seniorrådgiver v. BARK rådgivning

16.40             

Samtale med Sjæl mellem Karsten Ifversen, Lennart Lajboschitz og Anders Højbjerg Kamp

17.10             

Byens Sjæl Billedbanko v. S Karsten Ifversen, Lennart Lajboschitz og Anders Højbjerg Kamp

18.00    

Tak for nu

Adresse: 

Teglskægget

Valby Langgade 191, 2500 København

Podcast: Samtaler om København

Som en del af kampagnen kan du lytte til en programserie med temaet Samtaler om København. I denne serie kommer du til at møde en række udvalgte personligheder, som kan bidrage med faglig viden om Københavns sjæl, eller som spiller en særlig rolle for bybilledet i København. 

Du kan læse mere om de enkelte podcasts her:

#1 Byens sjæl - Prolog

Hvad er det der kendetegner de steder, vi hver dag bevæger os rundt i og hvordan finder man byens sjæl? Nu kan du være med til at definere, hvad der betyder noget for vores fælles historie og by, når Københavns Kommune inviterer alle københavnere til at hjælpe med at udpege de bygninger, der har betydning for byens sjæl.

#2 Stadsarkitekt Camilla Van Deurs 

I det her afsnit skal du høre Stadsarkitekt og medlem af dommerpanelet for byens sjæl, Camilla Van Deurs, fortælle om en ganske speciel bygning i Nordhavn. En bygning som hun mener repræsenterer byens sjæl.

#3 Arkitekt Jane Ostermann-Petersen

Ude på Refshaleøen ligger en lille bygning, der i dag huser restauranten La Banchina. Arkitekt, Jane Ostermann-Petersen fortæller om hvorfor den tidligere vagtbygning og venteværelse for B&W-arbejderne ifølge hende er et eksempel på byens sjæl.

#4 Byens sjæl // CPH Archive // Ulf Svane og Mathias Kobberød Rasmussen

I det her afsnit skal du høre fotograf Ulf Svane og historiker og journalist Mathias Kobberød Rasmussen fortælle om et helt særligt sted på Amager. Igennem deres fælles projekt CPH Archive tager de rundt og dokumenterer nogle af de steder og miljøer i københavn, som er i fare for at forsvinde. Derfor har de netop også valgt Bistro Trekanten, som er et af de steder hvor man stadig kan få en Jolly cola og pålægsburger.

#5 Byens Sjæl // Jens fra Gadens Stemmer

I det afsnit skal høre Jens fra Gadens Stemmer folk fortælle om bygning på hjørnet af Gasværksvej og Istedgade, der ifølge ham er et eksempel på byens sjæl.

#6 Byens sjæl // Museumsinspektør Stefanie Høy Brink 

I det her afsnit skal du høre museumsinspektør fra Københavns Museum Stefanie Høy Brink fortælle om den bygning hun mener er et eksempel på byens sjæl. Hun har nemlig valgt den gamle portnerbygning ved DSB’s centralværksted på Vestebro.

 

Speak og produktion: Mathias Nordby

PODCAST: Samtaler om København

Hvad er det der kendetegner de steder, vi hver dag bevæger os rundt i og hvordan finder man byens sjæl? Bliv inspireret når 5 forskellige københavnere i en ny podcastserie fortæller om steder, som de mener giver byen sjæl.

Lyt her: 

Spotify

Itunes

Spreaker

Hjælp os med at finde byens sjæl

Video Url