Trekroner Fort

Ny
Christianshavn

Peter: Fordi Købehavn er en havneby deraf navnet. Udsigt og adgang til det store hav adskiller København fra andre store byer der typisk kun har en fjord eller en flod at gøre godt med. Alt andet end denne adgang til frit hav kan findes i Berlin, Hamborg, Oslo, Stokholm, London, Paris og der dermed ikke unikt for kbh.

Rasmus: Forbindelsen til Øresund via Trekroner har historisk været af vital betydning for København. Jeg foreslår denne forbindelse bevaret så der ikke opfyldes og opføres store bygninger udenfor Trekroner Fort. En bydel her vil ødelægge den historiske forbindelsen til Øresund og ændre hele udtrykket omkring Trekroner Fort. Et simpelt dige vil kunne opføres uden at ødelægge denne forbindelse til Øresund.

Julie: Trekroner ligger smukt i indsejling til Københavns Havn. Det er et smukt syn, når man står på ud på Langlinje og kigger over mod Sverige, og kan ser Trekroner i indsejlingen og Sundet som bagrund, kan man mærke København 1000 årige historie som havneby og vigtige tilknytning  til  Øresund, der har haft og har for stor betydning for hvad København er i dag.

Marie: Overset perle - i ordets reelle betydning - i indsejlingen til København. Med de historiske bygninger stående, næsten som de blev forladt. Smukt udsyn til både Øresund og København. Og et fantastisk mål for hobbysejlerne i og omkring Københavns inderhavn.

Janni: Det gamle fort, de smukke bygninger, muligheden for at 'se' tilbage i Københavns historie midt i byen, midt i havet, adgangen til og udsigten over både hav, havn og by er for mig selve sjælen i byen.

Marianne: Fantastisk bygningsværk med spændende historie. En lille perle ude i vandet, der er helt stille og en fantastisk udsigt ind over København og over mod vores svenske naboer. Historien er både af militær karakter men også underholdning. Slaget på reden og Københavns identitet.

Henrik: Trekroner fort ligger som en karakteristisk vagt ved indsejlingen til Københavns Havn. Fortets udsigt og udsyn mod Øresund må bevares. Fortet er er af de sidste synlige kendetegn i det centrale København som viser hvorledes man ville forsvare sin hovedstad mod søsiden. Sidste chance for at fastholde fortet udsyn 

Del med